top of page

Piekerdagje

Dag 24. Dinsdag 24 mei 2022. Caltanissetta. Fietskilometers : 5 km. La Casa di Gio.


Ik ben vandaag in het hart van het eiland, op een hoogte van 588 meter aan de voet van de Monte San Guiliano, lees ik op Wikipedia. Het binnenland van Sicilië is heuvelachtig en bergachtig gebied. En daar word ik onrustig van, wat betreft het fietsen. In de late ochtend is het vaak rond de 30 graden en dat zijn niet echt aantrekkelijke temperaturen om nou eens een flinke klim te maken. Moet ik morgen vroeg beginnen? Lange pauzes houden en dan tot laat weer verder fietsen? Ik kom er niet uit en ik besluit dat ik het pas weet als ik het meemaak.


Maar dat is morgen, als ik verder trek naar Piazza Armerina. Ik ben van plan daar ook twee nachtjes te blijven. Dan kan ik op mijn gemakje rondfietsen en -wandelen. En naar de Villa Casale. De dag daarna trek ik dan weer verder, naar Caltagirone, waar ik hopelijk ontvangen zal worden door de familie met de bijenboerderij, die hun honing onder andere verkopen aan Welkom aan Tafel. En daarna, heb ik aan mezelf beloofd, mag ik weer naar de zee. Want die mis ik heel erg.Caltanissetta is een echte werkstad met ongeveer 70.000 inwoners. Er zijn ook bezienswaardigheden en kastelen in de buurt, maar ik heb daar helemaal geen zin in vandaag. Ik heb gister bij aankomst al veel verkend op de fiets, ook goed. En zo archeologisch geïnteresseerd ben ik nou ook weer niet. Ik zit tot een uur of vijf binnen in mijn aanleunwoning. Pas als het afkoelt ga ik inkopen doen, bij de Superstore Deco.


Ik ben deze hele reis nog niet in een supermarkt geweest. En nu kijk ik mijn ogen uit, oh ja zo was dat, rijen pasta en heel veel soorten kaas en vleeswaren. Ik koop lekker veel groenten, pasta, verschillende soorten kaas, en natuurlijk een fles wijn. Dat wordt wel lekker vanavond. Na het eten kijk ik op Netflix naar de film Toscana. Lekker niksig, flinterdun verhaal, over een overspannen Deense topkok en een Italiaanse kok/serveerster, beide in een identiteitscrisis. Tja. En zo is de dag alweer voorbij. Morgen weer verder. Wel nog even moed verzamelen vannacht.Comentários


bottom of page